IRGO Consulting d. o. o.
Slovenščina Prva stran Prva stran
English E-pošta E-pošta
Srpski Načrt strani Načrt strani
Hrvatski
Tel: 01 560 36 00
E-mail: info@irgo.si

DIT IRGO

Natisni stranPriporočite nas
DIT IRGO

Društvo inženirjev in tehnikov Inštituta za rudarstvo, geotehnologijo in okolje (DIT-IRGO) je strokovna neprofitna organizacija, ustanovljena januarja 2009. Osnovni namen DIT-IRGO je:

  • združevati strokovnjake rudarske, geološke, gradbene in sorodnih strok, ki sodelujejo pri pripravi in izvedbi rudarskih, gradbenih in ostalih objektov;
  • nuditi pomoč pri strokovnem izobraževanju članov ter izmenjavi izkušenj z drugimi društvi;
  • spremljati dosežke v stroki ter zakonodajo in standarde s področja stroke.

Kot mlad kolektiv dejavnosti društva radi nadgradimo z družabnimi dogodki in športnimi aktivnostmi.


V letu 2012 smo organizirali več dogodkov z raznoliko vsebino. Februarja smo si ogledali gradbišče ''Tobačna City'' v Ljubljani. V marcu smo združili občni zbor in ogled Rudnika živega srebra Idrija. Maja smo si ogledali gradnjo predora Markovec, junija proizvodnjo vrhunskih izpušnih sistemov Akrapovič. Pri ogledu proizvodnje v Ivančni Gorici so se nam pridružili člani Društva energetikov TEB, ki so pokazali zanimanje tudi za nadaljnje sodelovanje društev. Čez poletje je pod okriljem društva potekala odbojka na mivki, v zimskem času pa člani društva skrbijo za dobro telesno pripravljenost z dvoranskim nogometom. V jesenskem času smo združili kostanjev piknik in strokovno predavanje - na naše vabilo se prijazno odzval
raziskovalec, pisatelj in naravovarstvenik Anton Komat. S strokovnega stališča najbolj zanimiv in atraktiven dogodek v letu 2012 je bil ogled gradnje najdaljšega železniškega predora na svetu - St. Gotthard (Gotthard Base Tunnel) v Švici. Poleg predora smo si ogledali še jez Contra, ki velja za najvišji jez v Evropi, služi pa za akumulacijo hidroelektrarne na reki Verzasca.


Za začetek leta 2013 načrtujemo ogled Nuklearne elektrarne Krško in GEN – svet energije, na občnem zboru pa bomo sprejeli program za leto 2013. Odprti za sodelovanje z drugimi društvi, pri čemer se ne bojimo pogledati preko okvirov naše stroke.

 


          Simona Golčman Ribič, simona.golcman@irgo.si

                                                                                                                                    predsednica DIT-IRGO

Člani DIT-IRGO v predoru St. Gothard v Švici
Slika: Člani društva DIT-IRGO na
strokovni ekskurziji gradnje najdaljšega železniškega predora na svetu - St. Gotthard v Švici (nov. 2012).

Novosti
 

Spletna stran ne uporablja piškotkov za sledenje uporabnikov.